Valendream

Gratis verzending binnen Nederland boven de € 50,- | Free shipping CANADA over € 100,-

SO’BiO étic® werd geboren in 2007, op een moment waarop vrouwen zich steeds meer zorgen begonnen te maken over de ontwikkelingen in de wereldwijde cosmetica-industrie. Er was een dringende behoefte aan natuurlijke cosmetica gemaakt van biologische ingrediënten, die veilig, effectief en plezierig waren en die volledig de kernwaarden van de LEA NATURE Group weerspiegelden: menselijkheid, gezondheid en milieuvriendelijke sourcing, innovatie, productie en ontwikkeling.

Een nieuw soort cosmetica kwam tot leven: cosm-ethics, waarbij schoonheid aan vrouwen werd gebracht zonder afbreuk te doen aan die van de natuur of de mensheid.

  • Al de huidverzorgingsproducten zijn gecertificeerd door Ecocert en voldoen aan het Cosmébio-charter. SO’BiO étic streeft er altijd naar om de impact op het milieu te beperken (recyclebare verpakkingen, schone en hernieuwbare energie, enz.)
  • SO’BiO étic werkt nauw samen met haar partners en geeft voorrang aan lokaal geproduceerde producten. 
  • SO’BiO étic hanteert een ethisch inkoopbeleid voor grondstoffen die niet direct beschikbaar zijn bij haar productiefaciliteiten. De aanpak is gericht op het verbeteren van de sanitaire, sociale en economische omstandigheden voor de lokale bevolking. In Burkina Faso koopt SO’BiO étic bijvoorbeeld de sheaboter van de Nununa Federation, waarmee zij een inkomen genereren voor de leden en bijdragen aan een verbeterde sociale status voor hen. In Brazilië wordt de biologische copaiba verkregen van de Satere Mawe-stam tegen een eerlijke prijs, waardoor ze hun autarkische en traditionele levensstijl kunnen behouden.
  • SO’BiO étic is  lid van de 1% for the Planet Club en steunt een aantal milieubeschermingsorganisaties (Inmiddels is er al meer dan € 5,5 miljoen gedoneerd door de Groep sinds 2007).

Onze actieve ingrediënten