Valendream

Gratis verzending binnen Nederland boven de € 50,- | Free shipping CANADA over € 100,-

Shapes in the Sand is een duurzaam zwemkledingbedrijf gevestigd in Sydney, Australië. Met een focus op milieuvriendelijke praktijken maken ze gebruik van het innovatieve Econyl® in hun zwemkleding en hanteren ze een waterloos, duurzaam drukproces zonder schadelijke chemicaliën. Hun toewijding aan duurzaamheid blijkt ook uit hun kleurstoftest- en toepassingsproces, waarbij natuurlijke materialen zoals hennep, zijden stof, indigoverf en eucalyptusbladeren worden gebruikt.

Maar daar blijft het niet bij. Shapes in the Sand is ook een actief lid van de Australian Marine Conservation Society en ondersteunt met maandelijkse donaties de bescherming van bedreigde habitats. Hun betrokkenheid bij lokale natuurbeschermingsorganisaties laat zien dat ze niet alleen streven naar duurzame productie, maar ook naar het behoud van onze kostbare natuurlijke omgeving.

Gedreven door een passie voor duurzaamheid streven ze naar een minimale verspilling in elk aspect van hun bedrijf. Van het selecteren van materialen tot de distributie van hun collecties, hebben ze oog voor de milieu-impact van elk proces.

Door samen te werken met WIRES Wildlife Rescue, BirdLife Australia, Aussie Ark en OceanWatch levert Shapes in the Sand een waardevolle bijdrage aan de bescherming van kwetsbare inheemse soorten en hun leefgebieden. Bij Shapes in the Sand geloven ze dat elk gebaar, hoe klein ook, een verschil kan maken in het behoud van onze prachtige planeet.