Valendream

Gratis verzending binnen Nederland boven de € 50,- | Free shipping CANADA over € 100,-

A GLOBALLY INSPIRED ETHICAL BRAND

In 2015 opgericht voor moderne bohemiens, werd Eco Gypsy geïnspireerd door de behoefte aan luxe en duurzaamheid in de kledingindustrie, vooral tijdens de huidige milieucrisis. Met een focus op het eco & elegant leven op elke verre locatie, biedt Eco Gypsy een assortiment van ambachtelijke accessoires, handgemaakte bikini’s en duurzame schuilplaatsen, perfect voor de nomadische levensstijl.

ONZE ETHOS
Eco Gypsy is voortgekomen uit een nomadisch, vrijgevochten ideaal voor degenen die de wereld rondreizen met een verhoogd bewustzijn voor het milieu en een veelheid aan culturen. Een Eco Gypsy is een vrouw die zowel statement- als basisstukken kan selecteren om de wereld te verkennen, ‘s avonds te dansen in een geheime grot na een dag op het strand, en moeiteloos leeft – niet voor de camera, maar voor het leven als een soulful wanderer zonder zorgen. Eco Gypsy omarmt niet alleen onze ecosystemen via collecties die zijn ontworpen rondom omgevingen in plaats van seizoenen; het creëert ook een unieke nieuwe manier voor stijlvolle nomaden om ethisch te verkennen in een natuurlijke symbiose met de natuur.
DUURZAME MATERIALEN

De symbolische kauri-schelpen van Eco Gypsy worden duurzaam geoogst door de Sulawesi Zee Gypsies in Sulawesi, Indonesië, en zijn CITES-gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze nooit overbevissen. Materialen worden verkregen van lokale boeren en producenten – organisch bamboe uit Bali & Java, parels uit Lombok en de ingewikkelde inheemse ontwerpen van Kalimantan in Indonesië. Natuurlijke kleurstoffen & gerecycled goud worden geproduceerd in Oost-Balinese dorpen. Eco Gypsy werkt nauw samen met lokale gemeenschappen om ervoor te zorgen dat ze rechtstreeks met lokale ambachtslieden produceren om unieke stukken te creëren. De badkleding heeft het brede scala aan gerecyclede spandexmaterialen dat internationaal wordt geproduceerd omarmd, en moderne technologie is naadloos vermengd met traditionele methoden. Elk stuk dat wordt geproduceerd, heeft een diversiteit en uniciteit doordat elk stuk wordt gecreëerd door verschillende mensen en gemeenschappen.